TVP.pl Informacje Sport Kultura Rozrywka VOD Serwisy tvp.pl Program telewizyjny

Filip Zylber - reżyseria

Filip Zylber
Aktor, reżyser i scenarzysta. W 1985 roku ukończył studia na Wydziale Reżyserii PWSFTviT w Łodzi. W 2000 roku na III Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Reżyserskiej „Interpretacje” w Katowicach zdobył nagrodę za reżyserię telewizyjnego spektaklu „Top Dogs”.
Filmografia i spektakle
• 2012-2013 - LEKARZE - Reżyseria
• 2010-2011 - PROSTO W SERCE - Reżyseria
• 2010-2012 - SZPILKI NA GIEWONCIE - Reżyseria
• 2009 - PRZYSTAŃ - Reżyseria,
• 2008-2009 - BRZYDULA - Reżyseria
• 2008-2013 - OJCIEC MATEUSZ - Reżyseria
• 2006 – 2008 - FALA ZBRODNI - Reżyseria,
• 2005 - ANIOŁ STRÓŻ - Reżyseria,
• 2005-2008 - EGZAMIN Z ŻYCIA - Reżyseria
• 2004 - MIŁOŚCI - Reżyseria, Scenariusz,
• 2004 - TALKI Z RESZTĄ - Reżyseria,
• 2003-2012 - NA WSPÓLNEJ - Reżyseria
• 2001 - ŁZY - Adaptacja, Reżyseria,
• 2000-2001 - ADAM I EWA - Reżyseria,
• 2000 - PANI HAPGOOD - Reżyseria, Scenariusz,
• 1999 - EGZEKUTOR - Reżyseria,
• 1999 - JA, MALINOWSKI - Reżyseria,
• 1999 - TOP DOGS - Reżyseria,
• 1998 - DISNEYLAND - Reżyseria, Adaptacja,
• 1998 - SHAPIRO - Reżyseria,
• 1997 - KETCHUP SCHROEDERA - Reżyseria,
• 1997 - KRÓL MACIUŚ I - Reżyseria,
• 1997 - SŁAWEK I SŁAWKA - Reżyseria,
• 1996 - BUFFO - Reżyseria,
• 1996 - MOIM SĄSIADEM JEST ANIOŁ... - Reżyseria,
• 1996 - SZEŚĆ PIEŚNI Z WYSPIAŃSKIM - Reżyseria, Scenariusz,
• 1996 - ŚNIADANIE DO ŁÓŻKA - Reżyseria,
• 1995 - PAMIĘTAM... - Reżyseria,
• 1995 - SEZON NA DZIEWCZĘTA - Reżyseria,
• 1995 - WILK KAZAŃSKI - Adaptacja, Reżyseria,
• 1994 - IVETTE - Adaptacja, Reżyseria,
• 1994 - MORDERCA - Reżyseria,
• 1994 - OD SZÓSTEJ DO SZÓSTEJ - Reżyseria,
• 1994 - STRZAŁY U CYRANA - Adaptacja, Reżyseria,
• 1993 - POŻEGNANIE Z MARIĄ - Reżyseria, Scenariusz,
• 1993 - ZŁAMANA NOGA BABCI - Scenariusz, Reżyseria,
• 1990 - INWAZJA - Reżyseria, Scenariusz
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony