TVP.pl Informacje Sport Kultura Rozrywka VOD Serwisy tvp.pl Program telewizyjny

Wojciech Nowak - reżyseria

Wojciech Nowak
Reżyser teatralny i filmowy. Członek Polskiej Akademii Filmowej. W 1982 ukończył filologię polską na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie. W 1986 ukończył studia na Wydziale Reżyserii PWSFTviT w Łodzi. W 1991 otrzymał nagrodę za reżyserię na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni za film „Śmierć dziecioroba”. W 2008 nagrodzony został Grand Prix za reżyserię na Krajowym Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru TV „Dwa Teatry” za spektakl „Stygmatyczka”.
Filmografia i spektakle
• 2010 - DOLINA NICOŚCI - Reżyseria,
• 2009 - NAPIS - Reżyseria,
• 2009 - SIOSTRY Reżyseria,
• 2008-2013 - OJCIEC MATEUSZ
• 2007 - STYGMATYCZKA - Reżyseria,
• 2002-2010 - SAMO ŻYCIE - Reżyseria,
• 2001-2009 - RODZINA ZASTĘPCZA - Reżyseria,
• 2000 - EGOIŚCI - Scenariusz,
• 2000 - GOLDEN JOE - Adaptacja, Reżyseria,
• 1999 - KRUGERANDY - Reżyseria, Scenariusz,
• 1999 - MAX I MAJA - Scenariusz, Reżyseria,
• 1997 - WIÓREK - Scenariusz, Reżyseria,
• 1996 - BABCIA NA JABŁONI - Reżyseria,
• 1996 - BŁĘKITNY ZAMEK - Scenariusz, Reżyseria,
• 1996 - DRZEWA UMIERAJĄ STOJĄC - Reżyseria, Opracowanie tekstu,
• 1995 - KOBIETA BEZ SKAZY - Reżyseria,
• 1995 - PAJĘCZYNA - Reżyseria,
• 1995 - WIELKI CZŁOWIEK DO MAŁYCH INTERESÓW - Reżyseria,
• 1994 - MAŁKA SZWARCENKOPF - Reżyseria,
• 1994 - UŚMIECH LOSU - Reżyseria,
• 1991 - MĘŻCZYZNA - Reżyseria, Opracowanie tekstu,
• 1990 - POŻEGNANIE JESIENI - Scenariusz,
• 1990 - ŚMIERĆ DZIECIOROBA - Reżyseria, Scenariusz, Dialogi
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony